Trupi gjatë 24 orëve

 

06.00 - Në këtë orë kemi një zgjim te kortizonit dhe rrjedhjes së tij në organizëm , prandaj duhet të ngrihesh ngadalë nga shtrati jo menjëherë. Gjatë kësaj ore metabolizmi fillon te ndryshojë duke u bërë bazë për energjinë dhe proteinat që do të merren gjatë ditës.

 

07.00 – Trupi është akoma i dobët. Sport nuk duhet të bësh .Zemra dhe qarkullimi i gjakut shtohet në mënyrë të panevojshme. Në vend të sportit hani mëngjes. Sepse sistemi tretës në këtë orë punon shumë mirë.

 

08.00 – Ora më e mirë për libido. Në këtë orë ka rritje të sasisë së hormoneve, po ashtu edhe për ata që pinë cigaren në këtë orë enët e gjakut më shumë ngushtohen.

 

09.00 – Trupi në këtë orë forcohet dhe drejtohet. Për çdo sëmundje që mjekohet me injeksione është koha e duhur, sepse jep rrallë efekte anësore si skuqje apo edema po kështu edhe gjatë rrezatimeve si Ro.grafi trupi është mjaft i forte prandaj këto duhen bërë më mire në këtë orë.

 

10.00 – Në këtë orë organizmi thotë ‘’këtu jam’’.Trupi në këtë kohë është në shkallën më të lartë të energjisë, pra tepër energjik, po kështu frytdhënës dhe kujtesë të mirë afatshkurtër,por një veçanti e kësaj kohe : 10.00 – 12.00 janë pare rastet e infarktit të miokardit.

 

11.00 Trupi është tamam në formë me vlerësim të mire dhe i programuar aq në formë sa që po të

bëjmë një vizitë zemrës dhe qarkullimit të gjakut mund të mos kapet ndonjë dëmtim, në veçanti

gjatë kësaj kohe kemi një hazer përgjigje, detyrat matematikore si dhe ekonomike bëhen me mirë

dhe zgjidhen pa vështirësi.

 

12.00 Ora e çlodhjes. Kujdesi fillon dhe ulet dhe njeriut i vjen gjumi. Në stomak sasia e

aciditetit duke u shtuar, bën që të ulet rrjedhja e gjakut në tru, ndërkohë qarkullimi i gjakut

shtohet më shumë në sistemin tretës duke e mbështetur atë. Pas gjumit të drekës sipas statistikave 

kemi në 30% të rasteve infarkte.

 

13.00   Trupi nga forma fillon e bie.Vlerësimi nga mesatarja bie në 20% e më shumë. Të gjitha

organet punojnë sa të munden ( sipas moshës), vetëm vesika biliare punon me aktivitet për të

tretur ushqimin.

 

14.00   Ora e lodhjes, sepse bie tensioni dhe hormone. Për ata që duhet të shkojnë tek dentisti

ështe ora më e përshtatshme, sepse më pak dhëmbje ndjejnë. Anestezia locale zgjat më shumë

deri më 30min më shumë.

 

15.00 Energjia përsëri vjen. Kujtesa është përsëri në fomë. Periudha e vlerësimit të dytë fillon

por më e ulët se në mëngjes.

 

16.00 Për sportin është ora më e mire. Tensioni dhe qarkullimi i gjakut në gjëndjen më të mirë.

 

17.00 Vlerësimi i organeve rritet. Fuqia rritet, oksigjeni harxhohet, veshkat dhe vezika urinare

punon shumë. Thonjtë dhe flokët në këtë kohë zgjaten më shumë. Sasia e aciditetit të stomakut

shtohet. Në këtë orë kemi raste të një rreziku të hemoragjisë të stomakut( sipas statistikave rritet

risku)

18.00 Për ushqimin e darkës është ora ideale. Në këtë orë pankreasi është në veçanti aktiv.

 

19.00 Tensioni i gjakut dhe pulsi dembelizohet, prandaj m.q.se ulet tensioni i gjakut për ata që

përdorin ilaçe kujdes se mund të kenë rrezik. Efektet e antidepresantëve janë më të larta.

 

20.00 Në mëlci niveli i yndyrnave bie dhe gjak venoz rrjedh më tepër. Ata që kanë alergji dhe

Astm duhet ti marrin ne këtë kohë ilaçet, sepse bëjnë shumë efekt, po kështu edhe antibiotikët

sikur edhe ne doze të vogël janë shume të efektshëm.

 

21.00 Në këtë orë organet tretëse e mbarojnë detyrën.Te gjitha ushqimet që merren gjatë ditës

nëpërmjet stomakut akoma mbeten të patretura në zorrë dhe sulmojnë mukozën duke ushtruar

presion.

 

22.00 Në këtë kohë në trup fillon aktivizimi i anticorpeve të cilët bëhen shumë activ. Ata që

pinë cigare duhet të kenë shumë kujdes sepse në këtë kohë organizmi nikotinën e nxjerr me

shumë veshtirës.

 

23.00 Organizmi gjatë streseve të ditës ka qënë shumë aktiv dhe hormone tani nuk rrjedhin më.

Eshtë koha e qetësisë dhe e rehatit.

 

24.00 Gjatë gjumit qelizat e lëkures vazhdimisht punojnë kurse gjatë ditës ato janë më të

shpeshta se sa gjatë kesaj ore. Brënda 1/2 ore fillojnë shikimi i ëndrave pra kjo kohë quhet

edhe periudha e ëndrave.

 

01.0      Vlerësimi është i nivelit më të ulët.Prodhimtaria është e pakët.Në këtë orë ata që punojnë

mund të bëjnë gabime, kujdesi paksohet, sepse trupi e programon veten vetëm për të fjetur.

 

02.00 Kujdes ata që ngasin makinën në këtë orë: Shikimi dobësohet, reflekset ngadalësohen,

aksidentet në këtë kohë janë të shpeshta.

 

03.00  Periudha e errësirës të ndjenjave të trupit. Hormoni Melatonin shumë ngadalsohet, në këtë kohë kemi shumë vetë vrasje sidomos ata që vuajnë nga depresioni.

 

04.00 Energjia nga stresi hormonal fillon të fitojë, pra kemi pregatitjen hormonale. Krizat e infarktit nga ora 04.00 – 06.00 janë më të shpeshta, sepse tensioni arterial rritet duke u ngushtuar

enët e gjakut. Në këtë kohë mundësia e lindjeve është më e madhe.

 

05.00 Aktiviteti i hormoneve rritet dhe gjatë ditës ai i kalon sa 6 kate. Trupi fillon e lëviz humbet energji që përsëri fitohet, lëvizje dhe një ditë e re fillon.